Tranzitni Mesec u Jarcu

Danas je Mesec u Jarcu. Spakovali ste emocije u najdublji kutak svoje duše i odlučili da se pozabavite dužnostima. Tu i tamo se promoli poneka, zamiriše vam parfem simpatije iz detinjstva, mamin nedeljni ručak, čujete zveckanje kašika i u tom trenutku nailazi autobus, ulazite unutra. Kao da vas je neko probudio iz sna, gomila se tiska i gura okolo, bezizražajna lica saputnika vas vraćaju u realnost. Gledate se smrknuto. Svako u svojim mislima. A juče su se svi smejali i pričali o svojim planovima. Danas kao da je neko ugasio svetlo, iako je divan sunčan dan.
Kada je Mesec u Jarcu odlučujete da štedite. Samo se preračunavate i zaključujete kako puno trošite. Danas samo kupujete hleb i jogurt, ima džema u frižideru, ne mora čokoladica svaki dan. I odlazak kod frizera svake nedelje je čisto bacanje para, bolje da se prištedite, pa uplatite sebi neko lepo letovanje, sad će to brzo.
To su dani kad mislite i izgovarate rečenice „ Ja čitav život mislim o drugima, da njima ugodim, da im bude lepo. Svi su mi na prvom mestu. Meni se nikad ne vraća lepo ništa. Samo se sačekaju problemi. Svi ljudi koji su me voleli su otišli ili umrli, ja sam sam na svetu.“ Niste sami na svetu, samo se svi oko vas osećaju tako isto i na koju god stranu da se okrenete, nećete dobiti onakav odgovor kakav očekujete. I okolina je u svojim mislima i razmišlja o svojim problemima i ne može da se bavi vama i ponašaju se rezervisano.
Iskoristite ove dane da sredite fioke, police, onaj krš koji se već nedeljama vuče po stanu. Na poslu sredite dokumenta, bacite sve nepotrebne papire. Unesite red u vaš život. Biće vam lako da se odvojite od nepotrebnih stvari koje nekim drugim danima prevrćete po rukama i odlažete na staro mesto jer mislite da mogu zatrebati.
Ne klonite duhom i iskoristite dane kada je Mesec u Jarcu da racionalno, bez uplitanja emocija, sagledate sebe i događanja oko vas. Potreban je predah, a već vas prekosutra očekuje Mesec u Vodoliji koji će vas raspojasati.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s