Muškarac Blizanac

Ne, nije on podvojena ličnost, nikakav dr Džekil i mr Hajd. Ne krije se u njemu sto likova i ne pretvara se. Ne zavlači vas namerno i ne folira, prosto je takav. Neuhvatljiv i promenjiv. 
Nije vas slagao kada je rekao da mu je sok od jagode omiljeno piće, a onda posle podne utvrdio da je to ipak sok od jabuke. On je to zaista i mislio, samo što on svoje mišljenje promeni više puta dnevno, ali će uvek i da vas obavesti o tome.

Muškarac Blizanac je uvek ono što jeste, a to što se vama  čini da imate posla sa više osoba je samo vaš problem. Šta vas sprečava da u jednom danu odete na više mesta i svuda se oduševite i kažete da je to nešto najlepše što ste videli u svom životu ili da se predomislite i kažete i sebi i drugima da to baš i nije nešto posebno, kako ste isprva mislili. 

Sa njim ćete naučiti da principijelnost i čvrsto držanje svog stava i suda nije baš uvek moguće, a nije ni zabavno. Ljudi koji drže do principa i doslednosti su često dosadni, a jedan Blizanac to nikad neće biti. 

Životna filozofija muškarca Blizanca je “Živi i pusti druge da žive”. Sa velikim zanimanjem će slušati priče o vama i vašem životu i postavljati pitanja, ali neće komentarisati da li ste postupili ispravno ili ne i neće vas menjati, a to isto očekuje i od vas. Ako bude osetio da pokušavate da ga promenite i uskraćujete slobodu, nestaće. 

Bilazanac je popularan u društvu i uvek oko sebe ima puno ljudi, ali to ne znači da je sa svima blizak. Tu privilegiju zaslužuje mali broj odabranih. Mnogi imaju utisak da znaju sve o njemu jer deluje kao otvorena knjiga, ali uvek tu ima mnogo skrivenih detalja koje on nikome i nikada neće reći. 

Muškarac Blizanac je maštovit i kreativan, svakodnevno ima desetak ideja kako da unapredi svoj posao, zaradi novac, da vam da pravi savet u pravom trenutku. Često se pitate kako ovom čoveku sve ide tako lako i kako on za 5 minuta smisli ono za šta vama treba 5 dana. Čudite se kako jedan ovako kreativan čovek nije postigao mnogo više u životu. Pa to je zato jer njima nedostaje dubinska analiza, pažnja i fokusiranje na detalje. Oni Blizanci koji ovo nauče mogu da dostignu veliki uspeh i budu cenjeni kao inovatori i pokretači novih tendencija, od lokalne zajednice do umetnosti i politike.

U ljubavi je nestalan dok ne odluči da okrene list i nađe onu pravu. Neće ga obeshrabriti odbijanja, izlaziće sa svakom devojkom koja mu se učini interesantnom i pažljivo će birati. 
Najčešće muškarac Blizanac teži da nađe osobu koja je majčinski tip, koja će imati strpljenja i razumevanja za sve njegove “gluposti” jer on to ne radi namerno, a ona to zna. Ako izađe sa društvom u petak uveče i vrati se u subotu popodne, ona treba da razume da to nije uradio namerno, poneo ga je trenutak, zaneo se, zamislio se. Baš zato mu je potrebno da pored sebe ima osobu koja neće da ga osuđuje i ispituje gde je bio i šta je radio, što se nije javio. Ona treba da ga dočeka i eventualno blago prekori i pusti da se odmori. 
I vi takođ imate svu slobodu da idete gde i sa kim hoćete, retko ćete od njega čuti da vas prekoreva i gunđa što se družite sa nekim, tolerisaće sve razlike dokle god vi ne određujete njemu šta treba da radi i kako da se ponaša. 

Svaki muškarac Blizanac ima potrebu da se u toku dana osami na neko vreme i to mu nemojte uskraćivati. Zatvoriće se u svoju sobu i igrati igrice, možda otići u šetnju, gledati seriju na TV sam sa sobom i umirati od smeha. 
Jedini neprijatelj vaše veze može biti dosada. Nikako mu nemojte zvocari i raspravljati se, hvatati se za svaku reč koju izgovori i tražiti skrivena značenja jer to ne podnosi. 
On može biti i kućna buba i da nigde ne ide dokle god ima osećaj da je tu dozvoljeno da bude ono što jeste. 

Na kraju par napomena: vaš Blizanac može da bude sve ovo, a i ne mora. Pustite ga da bude ono što jeste iako niste baš uvek sigurni ko je on u stvari. 
Zadržaćete ga tako lepršavog, neuhvatljivog, pomalo tajanstvenog i optimističnog samo ako izbegavate reči kao što su “zauvek”, “do kraja života”, “večnost”. Za njega te vremenske odrednice ne postoje. On je sada i ovde, živi za trenutak, svaki sekund svog života koristi i ne želi da se obavezuje na ono što ne zna kako i da li će moći da ispuni. On sve jeste, ali lažov nije.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s