Kako preživeti retrogradni Merkur

Svaki put kada Merkur krene retrogradno, mnogo ljudi me pita „Šta sad ?“ pa reših da napišem nekoliko stavki koje vam mogu pomoći.
 
 

1.     
Setite se one izreke Ispeci pa reci. To je zlatno pravilo, da ne biste upadali u beskonačne i jalove rasprave, pri tome se uvaljujući sve dublje dok pokušavate da se izvadite. Nit vi znate šta pričate, nit vas druga strana sluša.
2.     Obratite pažnju prilikom potpisivanja svih vrsta ugovora. Najbolje bi bilo da odložite sve važne poslove ove vrste dok ne prođe uticaj retrogradnog Merkura. Ako ne možete da izbegnete, pažljivo pročitajte sve što potpisujete, da vam ne bi kasnije iskočila neka greška oko koje ćete se zamajavati dugo.
3.     Prilikom slanja sms poruka, mejlova, pa i pisama i paketa, proverite da li ste upisali dobru adresu, da li nije zaostao mejl negde u outboksu, da niste pomešali osobe kojima šaljete. Idealan period je za ovakve zvrčke, pa i tu možete, ako vam se desi kiks da provedete dane raspetljavajući.
4.     Ako se bavite prodajom i uslugama, u vreme retrogradnog Merkura vam se vraćaju klijenti s raznim prigovorima i reklamacijama. Proverite datum kupovine, često je to neki od prethodnih perioda kada je Merkur išao retrogradno. Umesto da se bavite novim stvarima, imate utisak da se samo vraćate na staro i vrtite u krug. I to će vas nervirati.
5.     Imate utisak da sve što isplanirate da uradite taj dan ili narednih dana mora da se iskomplikuje. Stalno se nešto menja i uglavnom ne zavisi od vas. Čak i najobičnija kafa s prijateljima može da vam presedne jer će vas neko zagraditi na parkingu, pa kad izađete, čuknućete kola od pozadi u žardinjeru, nema parking mesta i kružite i kružite. Može da vam pomogne to što znate da je to tako i ne nervirajte se, proći će. Krenite ranije, idite prevozom ili taksijem, uradite sve što je u vašoj moći i promislite da bi ste se zaštitili od komplikacija
6.     Ne pokrećite nove poslove i ne otvarajte firme, posebno ne ako mislite da se bavite oblastima koje se tiču izdavaštva, komunikacije, PR, otvaranja web sajtova. Ne dajte otkaz na radnom mestu i ne započinjite rad na novom.
7.     U ovom periodu izbegavajte kupovinu električnih i elektronskih uređaja jer sva je prilika da će se kvariti, možete da ih dobijete oštećene ili ako uzmete telefon da ispadne i raspadne se. Nemojte ni da instalirate i reinstalirate nove sisteme jer će i tu da s desi neka zbrka i još možete i da pogubite važna dokumenta.
8.     Kao za inat, gore pomenuti uređaji će se baš sad kvariti i baš sad će vam biti preko potrebni. Možete da pozajmite od nekog ili da kupite nešto jeftinije ako je neophodno. Pokušajte da ništa skupo i vredno ne kupujete u ovom periodu.
Često će vam se desiti, kada ovaj period prođe, da se iznervirate jer je ono što ste kupili sniženo bar 20%.
9.     Ali, period retrogradnog Merkura je idealan da se oslobodite nečega što vam ne radi kako treba. Lako će se naći kupac kojem će da promaknu nepravilnosti i koji će da plati cenu koju tražite.
10.  Pazite gde ostavljate lične stvari i čuvajte se lopova. Nosite samo onoliko novca koliko vam treba i samo onu karticu s koje planirate da trošite novac.
11.  Naoružajte se strpljenjem kad krenete u banku, prodavnicu, poštu. Čekate više nego obično, čini vam se da je svako ispred vas došao s nekom komplikacijom. Baš kad vi dođete na kasu, pada sistem, kartica ne prolazi, zaboravite pin koji ste kucali milion puta pre toga, a niste poneli gotovinu.
12.  Napravite spisak pre nego što krenete u kupovinu da se ne desi da kupite gomilu stvari, a ono što je neophodno zaboravite, pa se vraćate ponovo.
13.  Ako planirate putovanje u ovom periodu dobro prekontrolišite vozilo, ali i karte, da li upisan dobar datum i mesto i pazite da ne promašite autobus ili izađete na pogrešan gejt na aerodromu. Postoji velika mogućnost da prevoz kasni, otkazuje se ili pomera put za drugi dan. Samo polako, stižete tamo gde ste krenuli. Pre puta proverite i da li ste poneli sva potrebna dokumenta. Obeležite torbe da se ne bi pogubile usput.
14.  Ovo je dobar period da se družite s ljudima koje niste videli odavno. Organizujte kratko putovanje u vaš rodni grad, ako ste otišli i dugo niste bili tamo ili neko mesto gde ste išli kao dete i proveli se divno.
15.  Izbegavajte ogovaranja i ne širite tračeve. Do vas će dolaziti gomile raznih informacija i većina su proizvoljne i neproverene, ali i nebitne i samo će vam oduzeti dragoceno vreme i podići pritisak. Nikakve koristi nećete imati, samo štetu i još možete biti i optuženi da ste kreator tih pričica.
 
Retrogradni Merkur ne utiče na sve ljude istom jačinom, neki će ga osetiti manje, neki više, drugi će imati utisak da im se svet ruši, treći će da se smeju ovima što drame jer njima se baš ništa loše ne dešava.
Otvorite četvore oči, razmišljajte o svemu što radite, izgovarate, pišete. Ovo je vreme kada treba uvesti u život organizaciju, a ne da se stihijski prepušta događajima. Pretresite kancelariju i kuću i napravite spisak šta sve treba da se sredi, popravite stare stvari, odnesite cipele kod obućara, promenite baterije na satovima, zalepite lajsne koje su se ko zna kad odvalile, ofarbajte stari nameštaj i napravite od njega novo umetničko delo, uklonite raspareni escajg i posuđe, od stare haljine napravite suknju, budite kreativni i produktivni. 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s